Écht werken aan verbetering van een probleemsituatie doe je met moderne kennis en inzichten.

Gedragsbegeleiding

Een probleem staat vrijwel nooit op zichzelf en helaas lost het ook zelden vanzelf op. Zeker wanneer het al langere tijd aanwezig is, steeds erger wordt of juist plots is ontstaan. Gedrag dat tot een probleem leidt, of juist het symptoom is van een probleem, is vaak een complex geheel van verschillende factoren. Op langere termijn kan een onderliggende oorzaak van een probleem zorgen voor ernstige emotionele en/of fysieke klachten bij je hond. En dit kan leiden tot het verergeren van het probleem of het ontstaan van nieuwe problemen.

 

Ik leg als Kynologisch Gedragstherapeut middels gedragstherapie de focus op het gedegen onderzoeken én begrijpen van gedrag, waarbij het emotionele en fysieke welzijn centraal staan. Hierbij maak ik gebruik van moderne, wetenschappelijke inzichten op het gebied van emoties, gedrag, therapie en training. Het identificeren van de oorzaak van het probleem is belangrijk, omdat op basis hiervan een aansluitende aanpak gekozen kan worden. Het resultaat van het onderzoek is een plan van aanpak. Het plan bevat specifiek op jouw situatie gerichte (gedragstherapeutische) adviezen die je gaat inzetten bij het werken aan de probleemsituatie. Wil je hierbij in de praktijk nog verdere ondersteuning? Boek dan een aparte trainingssessie.

 

Bekijk hier het overzicht van diensten en tarieven.

Your title
Thuis Met Je Hond

Stap voor stap

De werking van de gedragsbegeleiding stap voor stap uitgelegd in de vorm van een stroomschema. (klik op het plaatje om te vergroten)