Over Mij

Ik heb altijd een sterke verbinding met dieren, en honden in het bijzonder, gevoeld. Ik heb dierbare vriendschappen opgebouwd met de honden die in mijn leven zijn gekomen. De interesse in wie ze zijn, wat ze willen of motiveert en hoe ze de wereld ervaren is er altijd bij mij geweest. Ik observeer graag, ben analytisch sterk en ben altijd benieuwd naar wat een individu beweegt te doen wat hij doet. En dat kan ik heel goed kwijt in mijn rol als Kynologisch Gedragstherapeut!

 

Sinds 2013 ben ik me steeds meer gaan interesseren in het helpen van honden die door hun gedrag problemen veroorzaken voor zichzelf of de omgeving. Zo heb ik door de jaren heen bij diverse hondenscholen als instructeur op het veld gestaan en heb daar enorm veel van geleerd. Daarnaast heb ik als vrijwilliger in een dierenasiel gewerkt met voornamelijk honden die door hun langdurige verblijf daar in een (bijna) uitzichtloze positie waren gekomen. Vaak hadden deze honden een geschiedenis van problemen rondom angst en agressie.

Altijd gretig naar het bijhouden van kennis zorgt ervoor dat ik (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van honden, therapie en training volg. Dit doe ik door middel van boek- of videomateriaal, het volgen van een workshop, cursus of opleiding. Ik heb de opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum in 2018 afgerond met als specialisatie 1-op-1 begeleiding. Maar mijn doel is altijd geweest om de therapiegerichte kant op te gaan. Dus het besluit om de HBO studie tot Kynologisch Gedragstherapeut bij Annorlunda te volgen was snel genomen. Deze studie heb ik begin 2021 afgerond na een afsluitende stageperiode die ik bij Liselot Boersma van HondenLot heb mogen lopen. Verder ben ik ook aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden).

 

En ... naast dit alles ben ik werkzaam binnen de IT als software engineer/architect.

 

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website! Ik hoor graag van je als je van mijn kennis en begeleiding gebruik wilt maken.

 

Mike Kelia.

"Het leven met een hond bestaat voor mij uit gelijkwaardigheid, vriendschap en oog hebben voor zowel het fysieke als emotionele welzijn. 'Thuis Met Je Hond' heeft voor mij verschillende betekenissen. In de meest letterlijke vorm betekent het niets anders dan inderdaad thuis zijn met je hond of dat ik bij je thuiskom om jou en jouw hond te begeleiden. Maar meer nog betekent het voor mij vertrouwd zijn met elkaar en elkaar kennen en begrijpen. Wanneer dit er nog niet is kan het ook betekenen dat je meer bekend raakt met wie je hond is, hem/haar leert begrijpen en samen een band opbouwt. Daar kan ik je mee helpen zodat je 'thuis met je hond' wordt!""