Veranderen van gedrag door training op een welzijnsgerichte wijze.

Vervolg- of Trainingssessie

Het uitvoeren van adviezen of oefeningen die helpen bij het veranderen van de emotie of gedrag van je hond is in de praktijk niet altijd even makkelijk. Ook kan het soms lastiger zijn dan het in eerste instantie lijkt. Vaak komen er bij de inzet namelijk specifieke inzichten of nuances kijken. Wanneer je hond bijvoorbeeld angstig is in een specifieke situatie en je wil dit veranderen, is het héél belangrijk dat de oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd. Dit vraagt een heel andere kijk op het proces. Eén van de belangrijkste factoren van succes is dat je in staat bent de lichaamstaal van je hond adequaat te lezen en daarnaar te handelen. Maar bijvoorbeeld ook of je de oefening op een, voor jouw hond, haalbare manier weet op te bouwen. En dat vraagt inzicht, kennis en oefening. Het verschil of je hond ervaart bij de figuurlijke hand genomen te worden of zich in het diepe gegooid voelt zit 'm in moderne kennis over o.a. psychologie bij honden en (gedragstherapeutische) oefeningen.

 

Als Kynologisch Gedragstherapeut kan ik je in de praktijk, in de omgeving waarin de problematiek speelt, helpen te werken aan jouw hulpvraag.

 

Bekijk hier het overzicht van diensten en tarieven.

 

Wanneer je hulpvraag gaat over situaties waarin angst of agressie een rol spelen is deze optie slechts beperkt én alleen in overleg beschikbaar.